در مقاله قبلی “کمپرسور اینورتر چیست؟” را در بخش مقالات سایت امید کارگران ایرانیان قرار دادم که میتوانید قبل از خرید یخچال از آن استفاده کنید . فناوریهایی مانند “No Frost” یا بدون برفک، به سیستمهایی در یخچالها و فریزرها اشاره دارند که از تشکیل برفک جلوگیری میکنند. این فناوری با استفاده از المنتهای گرمایشی و یا فنهای گردش هوا، مانع از تجمع رطوبت و در نتیجه تشکیل برفک میشود. در مقابل، یخچالهای دیفراست یا برفکدار، به صورت دورهای نیاز به برفکزدایی دستی دارند.برای اینکه بدانید بین یخچال نوفراست و دیفراست کدام بهتر است. اصلا فرق بین این دو در چیست و کدام را در هنگام خرید انتخاب کنید، کافیست ادامه این مقاله را مطالعه کنید. یخچالها از نظر عملکرد سیستم خنککننده به دو دسته نوفراست و دیفراست تقسیم میشوند. یخچالهای نوفراست یخچالهای بدون برفک هستند و یخچالهای دیفراست یخچالهای با برفک.
باید بدانید اصلا چه دلایلی سبب برفک زدن یخچال میشود؟ چرا یخچال برفک میزند؟ چگونه یخچالهای جدید بدون برفک هستند و سیستم خنک کننده یخچال چگونه عمل میکند؟
برای پاسخ به تمام این سوالات و برای اینکه بتوانید یخچال بدون برفک بخرید، بهتر است اطلاعاتتان را درباره یخچال ها بیشتر کنید و مقاله کدام یخچال را بخرم نیز مطالعه کنید تا در هنگام انتخاب و خرید یخچال، تصمیم را درست و با آگاهی کامل بگیرید.
فناوریهای مشابه “No Frost” در یخچالها عبارتند از:
نوفراست چیست؟ (No Frost)
نوفراست یعنی یخچال بدون برفک است. در داخل یخچال های نوفراست هیچگونه برفکی دیده نمیشود و این به این معنی نیست که برفک وجود ندارد بلکه برفک توسط پنلهای خنککننده از بین میرود.اکر میخواهید بدانید نوفراست یعنی چه در اصل، no frost در یخچال به معنی یخچال بدون برفک است. در یخچالهای مجهز به سیستم نوفراست، هیچ برفکی داخل دستگاه دیده نمیشود؛ البته این به معنای نبود برفک نیست، بلکه برفکها توسط پنلهای خنککننده بهطور مداوم از بین میروند. معنی no frost اشاره به همین فناوری دارد که از ایجاد برفک جلوگیری میکند.در یخچالهایی که سیستم نوفراست دارند، یک رادیاتور یا کویل اپراتور درون دستگاه وجود دارد که توسط روپوشی محافظت شده و قابل مشاهده نیست. هوای سرد داخل یخچال توسط فنهای تعبیهشده در کابین به گردش درمیآید و با طراحی هوشمندانه، برفکهایی که به دلیل رطوبت به وجود میآیند، با کمک تایمر یا برد الکتریکی و روشن شدن المنت مخصوص، ذوب میشوند. آب حاصل از ذوب برفک از طریق مسیر ویژهای به محفظهای کنار کمپرسور منتقل شده و با گرمای کمپرسور، به راحتی تبخیر میشود. این فرآیند همچنین به خنک شدن کمپرسور کمک میکند.بنابراین، وقتی میپرسیم نوفراست یعنی چه، در جواب باید بدانیم که نوفراست چیست و چطور باعث میشود یخچال بدون برفک باقی بماند. سیستم no frost در یخچالها این امکان را فراهم میکند که بدون نیاز به برفکزدایی دستی، یخچال همیشه پاکیزه و بهینه کار کند.
دیفراست چیست؟ (DeFrost)
سیستم دیفراست یخچال چیست؟ در واقع دیفراست به معنی برفکزدایی در یخچال است که هدف اصلی آن از بین بردن و آب کردن برفکهای داخل یخچال است. معنی defrost در یخچال دقیقاً به همین فرآیند اشاره دارد که باعث حذف برفکهای اضافی و افزایش کارایی یخچال میشود. بنابراین، سیستم دیفراست یخچال به عملی گفته میشود که برای از بین بردن برفکهای یخچال انجام میشود تا عملکرد بهتر و بهینهتر دستگاه تضمین شود.
سیستمهای انجماد سریع (Super Freezing):
این فناوری با کاهش سریع دما به انجماد مواد غذایی کمک میکند و از تشکیل کریستالهای یخ بزرگ جلوگیری میکند که میتواند به بافت مواد غذایی آسیب برساند. این فناوری همچنین به حفظ تازگی مواد غذایی برای مدت طولانیتر کمک میکند.
سیستمهای مدیریت هوشمند سرمایش (Smart Cooling):
این سیستمها با استفاده از سنسورها و الگوریتمهای هوشمند، دمای داخل یخچال را به طور مداوم کنترل میکنند و به حفظ دمای مطلوب و یکنواخت کمک میکنند.
فناوریهای حذف بو (AAT):
برخی از یخچالها از فناوریهایی مانند AAT (Active Air Treatment) استفاده میکنند که با آزاد کردن یونهای منفی، به حذف بوهای نامطبوع داخل یخچال کمک میکنند و به حفظ تازگی مواد غذایی کمک میکنند.
یخساز اتوماتیک و آبسردکن:
این امکانات نیز به عنوان فناوریهای تکمیلی در یخچالهای مدرن به کار میروند و به راحتی دسترسی به آب خنک و یخ را فراهم میکنند.
موتور اینورتر:
این موتورها با تنظیم کارکرد کمپرسور، به کاهش مصرف انرژی و افزایش طول عمر یخچال کمک میکنند.
برفک یخچال چیست؟
وقتی که هوای گرم از اطراف یک جسم سرد عبور میکند، هوایی که در تماس با جسم سرد است کمی از رطوبت خود را به صورت قطرات آب از دست میدهد. هر چه رطوبت هوا بیشتر باشد، تفاوت دمای بین هوا و جسم فوق نیز بیشتر میشود و سرعت تشکیل قطرات آب افزایش پیدا میکند.
جایخی یا سردخانه و صفحاتی که وظیفه خنک سازی را به عهده دارند سرد هستند، وقتی در یخچال باز شود و یا غذای گرم درون یخچال گذاشته شود، مقداری هوای گرم وارد یخچال میشود.
همان طور که قبلاً گفته شده، مقداری از رطوبت این هوا به صورت آب و کمی به صورت لایه هایی از برفک و یا یخ در قسمت سرد ظاهر میشود. این برفک عمل تبادل حرارتی بین بدنه سرد و هوای داخل یخچال را دچار نقص خواهد کرد و سبب خواهد شد که یخچال به خوبی کار نکند.
البته امروزه در اکثر یخچال ها تدبیرهایی اندیشیده شده است که به وسیله های مختلف، این برفک ها به طور اتوماتیک از بین بروند که حتماً نام برخی از آنها را زیاد شنیده اید.
علل یخ زدن لوله پشت یخچال
عوامل متعددی میتواند باعث یخ زدن لوله های پشت یخچال و یا چسبیدن برفک به اواپراتور شود
برخورد هوای خنک با هوای گرم یا مرطوب میباشد که در نقطه برخورد بر روی سطح مورد نظر باعث ایجاد یخزدگی و برفک میشود.
باز و بسته کردن زیاد درب یخچال خود از عوامل موثر در ایجاد برفک بر روی لولههای پشت یخچال است. چون این مورد باعث میشود حجم زیادی از هوای گرم وارد یخچال شود و در نهایت برفک تشکیل شود.
خرابی لاستیک درب یخچال، شل شدگی یا پاره شدن.
بسته نشدن درب یخچال به طور کامل و محکم نشدن درب.
خراب بودن ترموستات یخچال.
انتخاب فضای نامناسب برای نصب یخچال در یخ زدن لولههای یخچال تاثیر بسزایی دارد.